Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden | SIA, Ekologisk glass säljer rekordmycket
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

SIA, Ekologisk glass säljer rekordmycket

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Under 2008 ökade SIA Glass försäljningen av ekologisk glass med nära 85 procent. Och i år tredubblar det halländska glassmejeriet sitt ekologiska sortiment.
SIA Glass har nu två tredjedelar av marknaden och är därmed störst på eko-glass./upload/sia/ekoglass.jpg

Det har knappast undgått någon att ekologiska produkter vunnit mark det senaste året. Konsumenter intresserar sig mer än någonsin för vad de äter. Förra året nådde den trenden även
glassmarknaden.

– SIA Glass har ökat försäljningen av ekologisk glass markant under 2008, säger Ulf Henningson, utvecklingschef på SIA Glass. Jämfört med 2007 handlar det om en ökning på 84 procent.

Därigenom har SIA Glass nu nära 70 procent av den totala marknaden för ekologisk glass. Med den gröna succén på näthinnan satsar glassmejeriet för fullt mot ett nytt rekordår. Och man gör det med ordentlig satsning på – och utveckling av – sin ekologiska produktlinje.

– 2008 hade SIA Glass allt som allt fem ekologiska produkter. Under 2009 kommer vi att utöka antalet till totalt 14 produkter. På skopglassmarknaden expanderar vi från en till sju ekoglassorter, säger Ulf Henningson.

Samtliga försäljningssiffror kommer från det oberoende undersökningsföretaget AC Nielsen, som kontinuerligt mäter den svenska glass- och sorbetmarknaden.
 

Annons


Annons