Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden | SIA Glass, Lyxig pistageglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

SIA Glass, Lyxig pistageglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Pistagedrömmar i lyxförpackning

SIA Glass lanserar den elfte smaken i premiumsegmentets succé SVENSK GRÄDDGLASS MED SMAK AV VÄRLDEN: Glace Il Levante PISTACIA – svensk gräddglass med rostade pistagemandlar från Österlandet.

Tidigare i år lanserades Glace Arabica COLCAFE samt Glace Lapponica LAKKA i SIA Glass produktlinje Svensk Gräddglass med Smak Av Världen – nu är det dags för årets tredje nyhet: en ljust pistagegrön gräddglass med öar av mandlar. En glamourös smak för både öga och gom. Namnet är Glace Il Levante PISTACIA. Den lyxigaste pistageglassen som landet smakat, skulle vi tro.

SIA Glass PistaciaDet är Pistacia-trädets uppskattade mandel som ger en synnerligen lyckad smakkombination med riktig krämig svensk gräddglass och en karaktäristisk frisk vårgrön färg. När denna spännande råvara dessutom rostas höjer det upplevelsen av god smak och glassens utseende ytterligare en nivå.

Allt började med en av styrelseordförande Per Stenströms resor. Färden gick till Il Levante, ett område i trakterna av östra medelhavet. I Il Levante, som området heter på italienska, blev han bjuden på färska och fantastiskt goda pistagemandlar.

Guiden Vincenzo berättade att det är här som den bästa pistagen skördas och legenden sa att om man med sin käraste satt vid Pistacia-trädet och hörde mandlarnas skal knäppa, vilket betyder att de är mogna, blev livet lyckligt.

– Vår vistelse i Il Levante, med alla smaker och färger inspirerade oss att ta fram en gräddglass med pistagesmak i glassmejeriet hemma i Slöinge. Och vi tycker att resultatet blev synnerligen lyckat, säger Per Stenström.

Glace Il Levante PISTACIA kommer att säljas i 5-litersförpackningar till restaurang och storhushåll. Samtliga restauranggrossister har valt att lista den nya smaken.

 

Annons


Annons